Bøghs Citronæble

Sorten kaldes også “høst citronæble” og stammer fra Horsens egnen, hvor planteskoleejer G.J. Bøgh fandt træet da han i 1800 tallet drog rundt i omegnen for at finde egnede æbletræer til opformering. Træet er første gang beskrevet i 1863 og blev allerede anbefalet til plantning i Jylland i 1888. Æblet er dansk og har i dag navn efter G.J. Bøgh, der var en af pionererne i at fremme dyrkningen af frugttræer.

Træet gror svagt og danner en bred, fladrund krone. Det er meget hårdført og trives fint på såvel sandjord som de mere lerede jorder. Beskæring er ikke påkrævet, medmindre grene gror i en uønsket retning.

Frugten er lille til middelstor, rundt og lidt uregelmæssig i formen. Er i starten grøn, men bliver hvidliggul til guldgul og solsiden kan være orangegul. Frugtkødet er ved fuld modenhed lyst gulfarvet, saftigt med god lugt, fin sødlig og aromatisk smag med ganske svag smag af citron.

Spises fra slutningen af august, selvom det først modner i september, smager det udmærket før det modner. Kan gemmes i nogle måneder, men vinder ikke ved at blive gemt

Kilde: www.de-gamle-sorter.dk

Køb

Køb gennem vores svenske betalingssystem her på siden. Priser vises i SEK.
100 SEK er typisk omkring 80 DKK


Udsolgt?

Kontak planteskolen for opdateret sortiment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *